Ionuț Radu, din localitatea Obârșia este un exemplu pentru mulți dintre agricultori. În fiecare an, olteanul vrea să își diversifice culturile agricole, fie că vorbim de legume sau fructe. Pe lângă culturile extra-timpurii de castraveți și tomate, anul acesta a plantat și căpșuni. Deține 1.600 de metri pătrați protejați cu această cultură, iar astăzi a recoltat primele lădițe cu trufandale.
Între 15 și 20 de lei kilogramul estimează că va fi prețul căpșunilor, pentru început. Gustul, mirosul și calitatea fac diferența, spune fermierul.
Sunt câțiva ani buni de când Ionuț pariază pe această cultură, iar trufandalele produse în solariile sale sunt așteptate în fiecare primăvară cu nerăbdare de clienți. Doar în sistem protejat se poate obține profit, și asta din cauza fenomenelor care pot compromite culturile.
Pe viitor, când fermierul va mări suprafața cultivată cu căpșuni, iar fructele oltenești ar putea ajunge și pe rafturile marilor magazine.