Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primele căpșuni oltenești în Piața Zahana
28.04.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 4824

Primele căpșuni oltenești se găsesc de astăzi, pe tarabele din Piața Zahana. Fermierul Ionuț Radu a plantat această cultură în solarii, iar acum a început să vândă trufandalele. Pentru început, prețul este încă ridicat, dar corect, spune tânărul care a investit multă muncă și bani pentru a ieși mai devreme cu marfa pe piață.


Ionuț Radu, din localitatea Obârșia este un exemplu pentru mulți dintre agricultori. În fiecare an, olteanul vrea să își diversifice culturile agricole, fie că vorbim de legume sau fructe. Pe lângă culturile extra-timpurii de castraveți și tomate, anul acesta a plantat și căpșuni. Deține 1.600 de metri pătrați protejați cu această cultură, iar astăzi a recoltat primele lădițe cu trufandale.
Între 15 și 20 de lei kilogramul estimează că va fi prețul căpșunilor, pentru început. Gustul, mirosul și calitatea fac diferența, spune fermierul.
Sunt câțiva ani buni de când Ionuț pariază pe această cultură, iar trufandalele produse în solariile sale sunt așteptate în fiecare primăvară cu nerăbdare de clienți. Doar în sistem protejat se poate obține profit, și asta din cauza fenomenelor care pot compromite culturile.
Pe viitor, când fermierul va mări suprafața cultivată cu căpșuni, iar fructele oltenești ar putea ajunge și pe rafturile marilor magazine.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE