Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cultura de rapiță, compromisă din nou
11.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 168

Previziuni optimiste pentru fermierii olteni care au optat pentru culturile de grâu și orz. La ora acesta, potrivit specialiștilor din Agricultură aceste suprafețele semănate cu păioase arată ca la carte. La polul opus se află cultura de rapiță. Mai mult de jumătate nu a răsărit, iar agricultorii vor fi nevoiți să întoarcă ogoarele.


În toamna acestui an, potrivit statisticilor realizate de Direcția pentru Agricultură Olt, cea mai mare suprafață a fost semănată cu grâu. Vreme a fost prielnică pentru această campanie de însămânțare, iar astăzi fermierii pot spera la producții bogate. La fel de bine artă și culturile de orz din Olt.
Pentru al doilea an consecutiv, fermierii care au pariat pe cultura de rapiță au înregistrat mari pierderi. Mai mult de jumătate din suprafață semănată nu a răsărit, iar agricultorii vor fi nevoiți să cultive din nou ogoarele.
Pentru ca recolta anului 2020 la păioase să fie una bogată este nevoie de un strat consistent de zăpadă, care să protejeze culturile de geruri. Totodată, pentru o cultură rezistentă la boli, terenul trebuie să fie fertilizat corespunzător. În Olt, în toamna acestui an s-au semănat 130.000 de hectare cu grâu, 25.000 hectare de orz și 10.500 hectare cu rapiță.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Olteni „săltați” pentru furturi în Franța

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.
13 Feb 2020