Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenția pe pășune, noi reguli
19.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 387

Începând cu 1 ianuarie, fără amenajamente pastorale, fermierii olteni nu vor mai putea încasa subvenția pe pășuni, spun reprezentanții Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Olt. La nivelul județului, doar 70 % din localități au întocmite aceste proiecte necesare crescătorilor de animale pentru a crește valoarea pajiștilor.


Subvenția pe pășune este plătită fermierilor olteni de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt fără obligația ca pentru aceste suprafețe să fie realizate amenajamente pastorale. Lucrurile se vor schimba de anul viitor, spune Constantin Rotea, director OSPA Olt. Astfel că, primarii trebuie să se asigure că suprafețele din proprietatea publică au întocmit această documentație, pentru ca oltenii să nu piardă subvenția.
Dacă până acum 2 ani, aceste proiecte erau realizate contra cost, acum ele sunt gratuite, fiind suportate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltări Rurale. Oltul stă bine, față de celelalte județe la număr de amenajamente pastorale. Majoritatea primăriilor care nu au realizat încă aceste proiecte, nu dețin documentele necesare pentru întocmirea acestor studii, spune Rotea.
Aproximativ 200 de euro pe hectar este subvenția pe care o acordă APIA fermierilor deținători de pășuni și pajiști.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE