Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Scutiri de impozite pentru cooperative
14.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 190

Cooperativele agricole și membrii acestora pot beneficia din acest an de mai multe facilități fiscale. Astfel, pe o perioadă de maxim 5 ani, organizațiile vor fi scutite de la plata impozitului pe clădiri, terenuri și venitul realizat în agricultură. Pentru a beneficia de aceste facilități statul impune o singură condiție: să se comercializeze prin intermediul asociației, cel puțin 50 % din marfa produsă anul respectiv.


Asocierea în cooperative este benefică pentru micii producători, spune președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt. Pe de o parte, agricultorii își pot valorifica marfa într-un mod organizat, către marile lanțuri de magazine și la un preț accesibil, iar pe de altă parte statul le oferă mai multe facilități fiscale. Este vorba de noua lege care a intrat în vigoare în această vară, iar membrii asociațiilor vor fi scutiți de anumite taxe.

Mai mult decât atât, micii producători care își valorifică marfa prin aceste cooperative nu vor plăti impozit pe veniturile din agricultură.
În Olt, membrii cooperativelor vor beneficia de aceste facilități începând de anul viitor, pentru că legea a intrat în vigoare de la mijlocul anului 2019, iar documentele se depun în prima parte a anului 2020. Un rol decisiv în adoptarea acestui ordin l-au avut și parlamentarii de Olt, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și Dan Ciocan, secretarul comisiei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE