Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Marfă oltenească în magazinele „Unirea”
14.10.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 464

Legumele și fructele produse de oltenii din Cooperativele Agricole Vădăstrița și Strejești se găsesc din plin pe rafturile primului magazin alimentar de stat din capitală. Fermierii vor asigura necesarul cu marfă românească proaspătă și sănătoasă. În curând, un astfel de magazin se va deschide și la Slatina.


Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, la care acționar este Ministerul Agriculturii, a intrat în linie dreaptă cu proiectul prin care și-a propus să înființeze peste 60 de magazine cu marfă 100% românească. Astfel, fermierii sunt ajutați să-și valorifice în mod organizat și la un preț avantajos producția obținută, iar populația să consume produse românești. Un magazin de acest fel a fost deschis ieri la București. O parte dintre mărfurile românești vândute în acest spațiu comercial sunt produse de legumicultorii olteni.

Acesta este a doua unitate inaugurată de Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, primul magazin din rețea fiind deschis în urmă cu două săptămâni la Sibiu. În următoarea perioadă rețeaua se va extinde și în alte orașe, pe listă numărându-se și Slatina.
Peste 200 de metri pătrați are spațiul din spatele Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, care va deveni magazin cu produse autohtone. Cel mai probabil până pe 1 decembrie, magazinul din Slatina va fi funcțional, spune consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu. Casa de Comerț Agroalimentar Unirea a primit, anul acesta, un buget de aproape 20 de milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea de spații de stocare și distribuire a produselor locale, în toată țara.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024