Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Producții record la porumb
11.09.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 682

În județul Olt, campania de recoltat la porumb este în plină desfășurare. Condițiile meteo de anul acesta au fost favorabile acestei culturi, astfel că fermierii se pot bucura de o recoltă bogată, mult peste așteptări. Însă, agricultorii se plâng de lipsa spațiilor de depozitare, dar și de prețul mic pe care îl primesc pentru un kilogram de porumb.


Și anul acesta, culturile de porumb sunt extrem de roditoare, cel puțin la nivelul județului Olt. Mii de hectare au fost semănate cu porumb în primăvara acestui an, când vremea a fost prielnică pentru această cereală. De câteva săptămâni, în Olt, fermierii au dat startul campaniei la recoltat, iar până acum statisticile arată că producția este mai mare decât cea de anul trecut cu aproximativ 20 %.
Cea mai mare suprafață cultivată cu porumb s-a recoltat mecanizat. Fermierii care au optat pentru un hibrid roditor și au utilizat cele mai noi tehnologii se pot bucura de o recoltă mult peste așteptări.
Inginerul Ion Pau, a semănat anul acesta 200 de hectare cu porumb, iar acum olteanul se află în plină campanie de recoltat. Ca și ceilalți fermieri din Olt, caută soluții pentru a-și depozita cerealele.
Potrivit celor de la Direcția pentru Agricultură Olt, în județul nostru campania de recoltat la porumb se va finaliza peste aproximativ 10 zile.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE