Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Culturi salvate de rachetele antigrindină
30.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 203

Nori negri care prevesteau grindină s-au strâns, aseară, deasupra localităților din sudul județului, amenințând culturile agricole. Salvarea a venit din partea sistemelor antigrindină amplasate în Cilieni și Vișina. 28 de rachete au fost lansate pentru a sparge norii plini de gheață, operațiunea fiind una de succes.


Vremea capricioasă din această primăvară ar fi putut să facă ravagii în agricultură. Pentru a doua oară, în mai puțin de o săptămână, din sistemele antigrindină de pe raza județului au fost lansate mai multe rachete. Dacă vinerea trecută, în partea de nord a județului au fost lansate 60 astfel de rachete, protejând culturile agricole în proporție de 100%, aseară prin mari emoții au trecut agricultorii din partea de sud a județului.
Oamenii s-ar fi ales cu pagube însemnate, dacă nu ar fi existat aceste sisteme de protecție. De-a lungul anilor, grindina a făcut ravagii pe suprafețe extinse, în zona de sud a județului.
La nivelul județului Olt funcționează șapte stații antigrindină, în localitățile: Cilieni, Vișina, Băbiciu, Grădinile, Dobroteasa, Sâmburești și Poboru.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE