Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Culturi salvate de rachetele antigrindină
30.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 138

Nori negri care prevesteau grindină s-au strâns, aseară, deasupra localităților din sudul județului, amenințând culturile agricole. Salvarea a venit din partea sistemelor antigrindină amplasate în Cilieni și Vișina. 28 de rachete au fost lansate pentru a sparge norii plini de gheață, operațiunea fiind una de succes.


Vremea capricioasă din această primăvară ar fi putut să facă ravagii în agricultură. Pentru a doua oară, în mai puțin de o săptămână, din sistemele antigrindină de pe raza județului au fost lansate mai multe rachete. Dacă vinerea trecută, în partea de nord a județului au fost lansate 60 astfel de rachete, protejând culturile agricole în proporție de 100%, aseară prin mari emoții au trecut agricultorii din partea de sud a județului.
Oamenii s-ar fi ales cu pagube însemnate, dacă nu ar fi existat aceste sisteme de protecție. De-a lungul anilor, grindina a făcut ravagii pe suprafețe extinse, în zona de sud a județului.
La nivelul județului Olt funcționează șapte stații antigrindină, în localitățile: Cilieni, Vișina, Băbiciu, Grădinile, Dobroteasa, Sâmburești și Poboru.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019