Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puține cereri pentru subvențiile agricole
17.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 63

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru terenurile agricole, fără penalizări, pentru anul în curs s-a finalizat. În județul Olt, aproximativ 30.500 de cereri au fost depuse de fermieri, pentru 327.000 de hectare. Față de anul trecut, suprafața pentru care a fost solicitat sprijin financiar este mai mare decât anul trecut.


15 mai a fost ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru campania agricolă 2019. La nivelul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt s-au înregistrat mai puține solicitări, comparativ cu anul trecut. În schimb, suprafața pentru care se solicită subvențiile este mai mare cu 7.000 de hectare. Rezultă deci o tendință de comasare a terenurilor agricole la nivelul județului.
Agricultorii care nu au reușit să depună aceste solicitări, sunt așteptați, până pe 1 iunie, la sediile APIA Olt pentru a se înregistra, însă, potrivit legii, vor fi penalizați.
În perioada 1 iunie-1 iulie, toate cererile primite vor intra în control administrativ, după care va urma selecția eșantionului de control. Acesta se va face atât prin teledetecție, cât și pe teren. Nu este exclus ca fermierii care au mai fost supuși controlului să se regăsească pe noile liste de verificări. Plata avansului pentru anul de cerere 2019 se va efectua începând cu 16 octombrie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019