Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pariază pe cultura de usturoi
16.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 82

Majorarea subvenției pentru culturile de usturoi i-a determinat pe mulți legumicultori olteni să acceseze acest program. Din Olt s-au înscris 27 de persoane, care dețin o suprafață de aproximativ 20 de hectare cu această cultură. Cei mai mulți beneficiari sunt din Vișina, Băbiciu, Vădăstrița și Izbiceni.


15 mai a fost ultima zi în care oltenii s-au putut înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi”. Deși startul a fost destul de greoi, mulți fermieri fiind nemulțumiți de subvenția propusă inițial, de 1.000 de euro, acum, la sfârșitul perioadei de înscriere, numărul beneficiarilor a crescut semnificativ.
Triplarea subvenției pentru usturoi i-a determinat pe mulți olteni să acceseze acest program. 3.000 de euro este ajutorul de minimis acordat pentru fiecare hectar, dacă beneficiarii vor face dovada vânzării a minimum cinci tone din producția obținută. Până la sfârșitul lunii noiembrie, fermierii trebuie să aducă la sediul Direcției Agricole Olt dosarul cu documente justificative.
Reprezentanții Direcției Agricole speră ca, de anul viitor, numărul legumicultorilor care se vor înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi” să crească semnificativ.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019