Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tomatele oltenești, la mare preț
24.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 903

Legumicultura poate să fie o îndeletnicire profitabilă pentru micul fermier. Cu muncă, pasiune, dar și mari investiții, la finalul fiecărui sezon se pot obține venituri considerabile. Este și cazul fermierului Ionel Degeratu, din comuna Cilieni. Până la această dată, olteanul a vândut din producția timpurie de tomate, aproximativ trei tone de legume, iar prețul a fost unul mulțumitor.


Am avut o iarnă lungă și o primăvară răcoroasă. Din cauza vremii capricioase, fermierii olteni au consumat cantități mari de combustibil pentru a alimenta sistemele de încălzire amplasate în solarii. Însă, roadele se văd acum. Primele cantități de tomate au ajuns pe tarabele din țară. Ionel Degeratu din Cilieni, deține o suprafață de 40 de ari cu solari, toate încălzite și în care a plantat numai roșii. Peste 50.000 de lei a cheltuit fermierul pentru asigurarea temperaturii optime pentru dezvoltarea plantelor.
Noile tehnologii în ajută pe fermier să iasă din timp cu roșiile la vânzare și să obțină producții mari.
La nivelul județului Olt, de la an la an, numărul fermieri care au accesat „Programul Tomata” a crescut considerabil. Banii primiți de la Guvern au fost investiți pentru dezvoltarea micilor afaceri.

La nivelul județului Olt, 5.250 de olteni s-au înscris în „Programul de susținere a cultivatorilor de tomate în spații protejate”. 3.000 de euro este subvenția pe care o pot primi aceștia dacă îndeplinesc condițiile impuse de stat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE