Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rentierii olteni, așteptați la APIA
18.04.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 222

Oltenii beneficiari de rentă viageră sunt așteptați la sediul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt să-și vizeze carnetele agricole, pentru a intra în posesia banilor de la stat. Viza aferentă anului trecut se poate obține până la data de 31 august. La nivelul județului, până la această dată doar 25 % din potențialii beneficiari au solicitat acest drept.


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt a demarat campania de vizare a carnetelor de rentă viageră agricolă. Oltenii care doresc să intre în posesia acestui ajutor financiar sunt așteptați să-și depună dosarul cu documentele necesare. Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan vândut și 50 de euro pe an pentru fiecare hectar arendat. Anul trecut la nivelul județului existau 826 de beneficiari.
Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului agricol, iar banii datorați acestuia pentru anul curent pot fi încasați de moștenitori.
Oltenii care nu reușesc să-și vizeze carnetul până la data de 31 august pierd banii aferenți anului 2018. Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură tranșă până la data de 30 noiembrie. În Olt, până la această dată, doar 200 de beneficiari de rentă viageră și-au vizat carnetele agricole.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024