Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pot solicita subvenția pentru usturoi
06.03.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 220

S-a dat startul perioadei de depunere a cererilor de înscriere în „Programul de susținere a producției de usturoi”. Sprijinul financiar este de 1.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, dacă potențialii beneficiari vor face dovada comercializării a minimum 5.000 de kilograme. Oltenii susțin că acest ajutor este mic, iar cu banii primiți de la Guvern, nu își pot scoate nici investiția.


După succesul programului de ajutor de minimis pentru tomate în spații protejate și cel de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița, începând din acest an, și producțiile de usturoi vor fi subvenționate. Este un program în care se pot înscrie atât persoanele fizice cât și societățile sau cooperativele agricole. Iar pentru a fi eligibili legumicultorii trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Lucian Ștefan este printre puținii legumicultori olteni care cultivă usturoi, la Fălcoiu. Este o activitatea preluată de la bunici, dar în lipsa unei piețe de desfacere, de la an la an a hotărât să reducă semnificativ suprafața cultivată.
Cât despre acest program, olteanul se declară nemulțumit de criteriile impuse de stat pentru a beneficia de subvenție.
Pentru a fi eligibili, fermierii care se vor înscrie în „Programul de susținere a producției de usturoi” trebuie să facă dovada comercializării producției în perioada 1 iulie-29 noiembrie. Bugetul alocat pentru acest proiect în anul 2019 este de două milioane de euro.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE