Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Terenuri comasate, subvenții mai mari
24.02.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 237

O nouă lege, care să ajute la comasarea terenurilor agricole, ar putea fi gata până la finalul anului. Parlamentarul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților organizează întâlniri cu asociațiile fermierilor, pentru a găsi împreună o formulă care să îi avantajeze, dar care să și reducă numărul proprietarilor de terenuri.


Cu peste 850.000 de fermieri care cer anual subvenții pe terenurile agricole, România este în topul țărilor europene cu suprafețe fărâmițate. Convinși că agricultura performantă se poate face numai pe suprafețe mari, legiuitorii vor să schimbe lucrurile. Lucrează la o inițiativă în acest sens și așteaptă propuneri de îmbunătățire din partea asociațiilor profesionale. Deputații de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan sunt inițiatorii acestui demers.
Inițiatorul proiectului spune că avantajele noii legi se vor regăsi și în subvențiile mai mari acordate pentru terenurile comasate. Propunerea legislativă ar putea avea o formă finală până la sfârșitul anului.
În județul Olt, peste 31.000 de fermieri au cerut anul trecut subvenții pentru terenurile agricole. Numărul lor ar trebui să fie redus considerabil dacă noua lege îi va avantaja pe cei care dețin suprafețe mari de teren.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE