Conceptul de agricultură ecologică a apărut în România în urmă cu câțiva ani. Dacă la început fermierii erau sceptici cu privire la acest mod de a face profit în agricultură, acum aceștia sunt din ce în ce mai interesați de astfel de afaceri. Agricultura bio este un sector tot mai vânat și de fermierii olteni, după cum rezultă și din datele centralizate de reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt.
Fermierii sunt încurajați să practice agricultură ecologică. Pe de o parte pentru a livra consumatorilor produse sănătoase, iar pe de altă parte pentru a-și suplimenta veniturile. Subvențiile acordate culturilor ecologice sunt mult mai mari. Un exemplu demn de urmat este cel al unui tânăr din Găneasa. Olteanul a pariat pe o afacere cu mere bio, accesând fonduri europene de peste 230.000 de euro prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Oltenii care practică o astfel de agricultură sunt permanent monitorizați de reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt. Cei care nu respectă condițiile impuse vor pierde atât certificarea ecologică, cât și subvențiile aferente.