Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenții pentru cultivatorii de usturoi
10.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 399

Veste bună pentru producătorii de usturoi. Ei pot beneficia, începând din acest an, de un ajutor de minimis în valoare de 1.000 de euro, pentru fiecare hectar cultivat. Pentru a intra în posesia banilor de la stat, fermierii sunt obligați să facă dovada comercializării a minimum 5.000 de kilograme din producția pe hectar. În Olt se cultivă câteva sute de hectare, în zone cu tradiție în cultivarea usturoiului.


Suprafețele cultivate cu usturoi vor fi subvenționate din acest an. Acest lucru se întâmplă după ce un consultat agricol din Olt i-a propus ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe care l-a întâlnit la „Ziua recoltei”, subvenționarea culturilor de usturoi.
Fermierii, persoane fizice sau juridice, care doresc să primească acest ajutor de minimis, trebuie să cultive minimum 3.000 de metri pătrați, plata acordându-se proporțional cu suprafața cultivată.
Programul pentru sprijinirea cultivatorilor de usturoi se va derula în primă fază pe o perioadă de trei ani. În ultimii ani, la nivelul județului Olt, numărul fermierilor care cultivă această plantă a scăzut semnificativ. Un astfel de ajutor, ar fi mană cerească pentru cei care doresc să-și extindă suprafețele cultivate.
În Olt, peste 410 hectare de teren sunt cultivate cu usturoi. Cele mai multe suprafețe sunt în Băbiciu, Verguleasa și Fălcoiu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE