Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sistemele de irigații, modernizate cu bani europeni
17.12.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 98

Peste 20 de milioane de euro au accesat până acum asociațiile utilizatorilor de apă din Olt prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Banii vor fi folosiți pentru refacerea infrastructurii secundare de irigații și vin în completarea fondurilor alocate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, prin care se retehnologizează amenajările principale.


Până în 2020, organizațiile ultilizatorilor de apă pentru irigaţii pot accesa fonduri prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructura de irigații. Fiecare proiect depus poate beneficia de câte un milion de euro pentru fiecare staţie de punere sub presiune pe care o deţine.
Partea de infrastructură principală a irigațiilor este gestionată de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, instituție care a încheiat un acord-cadru cu Ministerul Agriculturii și AFIR, de delegare a unor sarcini privind implementarea tehnică și financiară a submăsurii 4.3.
Reprezentanții celor două Agenții speră ca suprafaţa irigată în Olt să crească considerabil, astfel încât, până în 2020, județul să dețină 80 la sută din infrastructură, reabilitată integral.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019