Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vânzarea porcilor, cu avizul veterinarilor
11.12.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 176

Proprietarii de porci, atât cei din zonele de supraveghere a focarelor de pestă porcină africană, cât și ceilalți care nu sunt incluși în această categorie își pot valorifica animalele. Singura condiție impusă de autorități este aceea ca tranzacționarea să fie făcută doar cu avizul medicului veterinar. La Rusănești se mențin în continuare restricții suplimentare.


Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Olt au transmis astăzi care sunt condițiile impuse pentru ca toți gospodarii să-și vândă porcii crescuți cu atâta trudă. Aceste precizări au fost făcute în situația în care la nivelul județului au fost confirmate mai multe focare de pestă porcină africană. Principala regulă care trebuie respectată de fermieri este aceea de a anunța medicul veterinar din localitate.

Nici sătenii din Rusănești nu-și vor petrece Crăciunul cu buzunarele goale. În urma deciziei de sacrificare a tuturor animalelor, ca urmare a confirmării pestei porcine în localitate, cei care au respectat condițiile impuse de lege vor fi despăgubiți de stat. Până la această dată peste 28.000 de lei au intrat deja în contul oltenilor.

Reprezentanții DSVSA Olt speră ca până la Sărbători, toți locuitorii din Rusănești să intre în posesia banilor. 

dsvsa porci carne tranzactii
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019