Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Veterinarii, goniți din nou de la Rusănești. Porcii au rămas în gospodării
28.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 941

E panică la Rusănești, după ce localnicii au blocat din nou accesul veterinarilor în comună. Până la ora 15.00, aceștia reușiseră să ridice doar doi porci, după care au fost nevoiți să se retragă, la presiunile oamenilor.


Este pentru a doua oară când reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vin la Rusănești să ia porcii, dar nu reușesc să finalizeze această operațiune. Asta în ciuda faptului că dimineață autoritățile locale reușiseră să îi convingă pe oameni să renunțe la animale, în schimbul despăgubirilor pe care le vor primi de la stat.În ultimele zile, crescătorii de animale din Rusănești au tăiat porcii care se puteau valorifica, iar autoritățile locale au transmis că oamenii îi lasă pe reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să sacrifice tot ce a mai rămas. „Oamenii s-au liniștit, au înțeles care e situația și au spus că le vor permite celor de la DSV să elimine porcii. Am discutat inclusiv despre despăgubiri, ne-am programat la Ministerul Agriculturii, iar peste două săptămâni vor primi banii. Despăgubirea va fi făcută la prețul pieței, 10 lei pe kilogram în viu”, a spus miercuri dimineață Alexandru Chirea, primarul comunei Rusănești.
Între timp, localnicii s-au răzgândit și i-au întâmpinat tot cu ostilitate pe veterinari.
La Rusănești au fost confirmate până acum trei focare de pestă porcină africană, iar autoritățile au decis luni să elimine preventiv toți porcii din localitate.


 

revolta rusanesti porci
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE