Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul sub asediul pestei porcine
26.11.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 398

E alertă la Rusănești și Cilieni, localități afectate de pesta porcină africană. Zeci de porci au fost deja uciși, iar la Rusănești autoritățile au primit informații că mâine vor fi eliminați toți porcii din comună.


La nivelul județului Olt au fost confirmate patru cazuri de pestă porcină africană, dintre care trei la Rusănești și unul în Cilieni. În urma confirmării acestui virus în aceste localități s-au sacrificat în total 40 de suine. Edilul Alexandru Chirea a declarat pentru Olt Tv că are informații că mâine medicii veterinari vor ajunge în comună, pentru a elimina toți porcii.

Cele mai multe suine infectate cu virusul pestei porcine africane aparțin unei ferme aflate la un kilometru de localitatea Cilieni. Și aici, dar și în Rusănești, pentru prevenirea răspândirii acestui virus care a omorât mii de animale, primarii au luat mai multe măsuri.

În cele două comune, încă de câteva luni, de când localitățile au intrat în zonele de supraveghere a focarului, localnicii nu au mai păstrat tradiția de Ignat și au trecut la sacrificări. În prezent, aproximativ 80% din crescătorii de animale și-au tăiat deja porcii.  

pesta porcina olt rusanesti cilieni
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE