Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Focarele de pestă de la Rusănești, izolate
23.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 525

Veterinarii și autoritățile din Rusănești au luat măsuri stricte pentru a limita răspândirea pestei porcine în localitate, după ce au înregistrat două suspiciuni de boală. Dacă toate aceste restricții vor fi respectate de crescătorii de animale și nu vor apărea alte focare, atunci nu se va trece la sacrificarea porcilor. Oamenii cer însă mai multă implicare din partea autorităților din Teleorman, locul din care a fost adus virusul.


Mistreții din Teleorman sunt un real pericol, spun localnicii din Rusănești, care se tem că pesta porcină ar putea să apară și în alte gospodării. Edilul Alexandru Chirea a explicat că nu sunt instalate filtre cu dezinfectant la marginea pădurilor de peste Olt, acolo unde s-au găsit zeci de mistreți morți.
De teamă că virusul ar putea ajunge în gospodăriile lor, mai bine de jumătate dintre crescătorii de animale din Rusănești și-au tăiat deja porcii.
Autoritățile din Olt s-au mobilizat însă de ieri, de când au făcut primele teste de laborator pentru porcul găsit mort, să izoleze focarul.
Testele efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au indicat ieri prezența virusului pestei porcine africane la un porc mort într-o gospodărie din Rusănești. Animalul fusese adus în comună de un cioban care lucrase la o stână din Teleorman, în apropiere de focarele confirmate pe fondurile de vânătoare din zonă.

 

 

mistreti teleorman rusănesti alexandru chirea
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE