Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Produsele tradiționale, în era tehnologiei
05.11.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 201

De acum produsele tradiționale omologate la nivel național și european pot fi identificate mai ușor, prin aplicația Catalogul Produselor Alimentare Certificate, lansată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Aceasta îi va ajuta pe consumatori să aleagă acele produse alimentare care sunt sigure și autentice, prin scanarea codului pe care îl va avea fiecare produs atestat.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat, la Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei INDAGRA 2018, o aplicație inovativă pentru telefonie mobilă. Aplicația Catalogul Produselor Alimentare Certificate permite utilizatorilor să găsească, în timp real, produsele certificate în zona în care se află, precum și detalii complete referitoare la producător și la rețetele utilizate.
„Această aplicație este o inițiativă de voluntariat pe care am avut-o la nivelul Agenției și vine din dorința noastră de a ajuta consumatorii să aleagă acele produse alimentare care sunt sigure și autentice. Departamentul nostru de IT lucrează în acest moment la modulul care va permite ca fiecare produs atestat să aibă un cod care va putea fi scanat, consumatorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs tradițional. De asemenea, am inițiat discuții cu producătorii pentru a le pune la dispoziție gratuit înscrierea în această aplicație”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.
În Olt sunt doi fermieri care dețin atestate prin care și-au certificate produsele ca fiind tradiționale.
În viitor, Catalogul Produselor Alimentare Certificate va permite, în cadrul târgurilor, piețelor, magazinelor, verificarea autenticității produselor, prin funcția de scanare a codurilor de pe etichetă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019