Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Seceta compromite culturile agricole
02.11.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 111

Vremea secetoasă din ultimele luni a lăsat urme adânci în lanurile de cereale înființate în această toamnă. În Olt sute de hectare cultivate cu rapiță și grâu nu au răsărit, iar pentru a-și recupera o parte din cheltuieli, mulți fermieri sunt nevoiți ca în primăvară să-și întoarcă ogoarele.


Dacă anul acesta, agricultorii olteni s-au putut bucura de producții mari și de calitate la culturile de rapiță și grâu, pentru anul viitor majoritatea estimează pierderi masive. Lipsa precipitațiilor din ultimele luni este cauza principală.
Una din zonele agricole cele mai afectate din Olt este Caracalul. La Stațiunea de cercetare agricolă de aici s-au însămânțat aproximativ 1.500 de hectare cu păioase. Din cauza secetei culturile nu au răsărit decât pe câteva zeci de hectare și cel mai probabil fermierii vor întoarce culturile în primăvara anului viitor.
Nici previziunile meteorologice pentru următoarea perioadă nu sunt prietenoase.
Pe teritoriul județului Olt s-au semănat 32.000 de hectare cu rapiță și 115.000 hectare cu grâu, cu aproximativ 15.000 de hectare mai puțin decât anul trecut, tot din cauza secetei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019