Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Agricultură modernă, roade mai bogate
29.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 95

Aproximativ 15 milioane de tone de porumb este producția recoltată de pe suprafața țării noastre în acest an, producție care detronează toate celelalte țări din Uniunea Europeană la acest capitol. Investițiile în agricultură, realizate prin fondurile europene, au contribuit decisiv la aceste producții record. Și în Olt, agricultorii care au investit în producția de porumb au recoltat cantități impresionante.


În ultimii ani, românii au înțeles că profitul mare din agricultură se poate scoate utilizând atât tehnici, cât și utilaje moderne. Astfel, pentru a-și extinde afacerile, foarte mulți fermieri au apelat la ajutorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar acum culeg roade mai bogate.
Porumbul este una dintre culturile cu performanțe deosebite în acest an, spun specialiștii. Astfel, România a detronat Franța, un concurent redutabil pe acest segment și a preluat coroana de cel mai mare producător de porumb din Europa.
Anul acesta, și Oltul se poate lăuda cu producții record și o calitate superioară a porumbului.
Chiar dacă producția este net superioară, cantitativ și calitativ, față de anul precedent, prețul porumbului este aproximativ la fel.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019