Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, din nou în top la tomate
26.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 113

Peste 800 de olteni s-au înscris pentru ciclul doi al Programului de susținere a tomatelor în spații protejate. Pentru a fi eligibili și pentru a intra în posesia banilor de la stat, fermierii trebuie să-și valorifice producția de roșii în perioada 1 noiembrie-22 decembrie. Și în acest sezon, Oltul se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de beneficiari ai „Programului tomata”.


În prima parte a anului, peste 3.800 de legumicultori olteni au beneficiat de ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a tomatelor în spații protejate. Este vorba despre fermierii care au optat pentru valorificarea legumelor în primul ciclu al producției de roșii. Și pentru sezonul al doilea al anului, sute de olteni au ales să se înscrie în acest program. Termenul limită până la care poate face dovada comercializării recoltei este de 22 decembrie 2018.
În această perioadă, reprezentanții de la Direcția pentru Agricultură Olt se află în teren pentru a verifica culturile din acest sezon. Aceștia le reamintesc fermierilor care nu au reușit să își valorifice producția în prima parte a anului, că o pot completa în acesta sezon.
Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de 1.000 metri pătrați, să obțină o producție de minimum două kilograme de legume pe metrul pătrat și să-și valorifice cu documente justificative minimum două tone de roșii, în perioada impusă de Guvern.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE