Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cooperativele, cheia succesului în agricultură
26.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 74

„Pe viitor, asocierea în cooperative agricole va fi cheia succesului” spun reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care au vizitat ieri o livadă bio în județul nostru. Aceștia îi sfătuiesc pe micii producători să formeze cooperative sau să se alăture celor existente, pentru a obține mai ușor finanțarea europeană de care au atâta nevoie pentru dezvoltarea fermelor.


Merele noastre, dulci, aromate și gustoase ajung la străini. O spune un tânăr fermieri din Găneasa, care a investit într-o livadă, tot ce economisise mai mulți ani în Italia. Marin Șerban, unul dintre beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală, vrea să investească în spații de depozitare și echipamente de procesare, care să îl ajute să păstreze producția în țară și să o vândă apoi în funcție de cerințele pieței românești. A depus un proiect pentru dezvoltarea afacerii, însă doar un punct i-a lipsit pentru a intra în posesia sprijinului financiar. Asocierea în cooperative l-ar fi ajutat să obțină un punctaj mai mare, i-a explicat ieri directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Chesnoiu a vorbit despre avantajele asocierii în cooperative, cel mai mare dintre acestea fiind acela de a intra în relații cu marile lanțuri de magazine.
Reprezentanții AFIR îi încurajează pe fermieri să investească în agricultură, să își extindă afacerile pentru a obține profituri cât mai mari. Ei îi asigură totodată pe beneficiari că le vor fi alături pe toată durata de implementare a proiectelor și vor căuta soluții pentru toate problemele care se pot ivi în accesarea banilor europeni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019