Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Struguri mulți, vin de calitate
23.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 179

2018 este un an bun pentru viticultorii olteni. Chiar dacă vremea nu a fost favorabilă pentru culturile de viță de vie, în toamnă fermierii au avut ce recolta. Merlot, Cabernet sau Chardonnay sunt soirile de struguri în care viticultorii din județ au investit anul acesta și au obținut cantități mari și de foarte bună calitate. Producția la struguri a fost cu 25% mai mare în acest an, față de cea înregistrată în 2017.


Toamna este anotimpul roadelor bogate. Pe lângă mere, pere sau gutui, strugurii sunt de departe vedetele sezonului, iar vinul este cel are dă valoare fructului. Anul acesta munca fermierilor olteni care dețin podgorii de viță de vie este pe deplin răsplătită. Strugurii au fost mulți, dulci, zemoși și de calitate.
Chiar dacă producția din acest an a fost mult mai mare, prețul unui kilogram de struguri a cunoscut o ușoară scădere comparativ cu cel de anul precedent.
La nivelul județului Olt, sunt cultivate 7.000 de hectare cu viță de vie, cea mai mare suprafață fiind în zona de nord, la Sâmburești și Vitomirești. Aproximativ 90% din culturile de vie aparțin gospodăriilor populației.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019