Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltenii, în plină campanie de semănat și recoltat
18.09.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 211

Sezon plin pentru agricultorii olteni. Pe de o parte se pregătește terenul pentru semănatul de toamnă, iar pe de altă parte se recoltează porumbul și floarea soarelui. Aproximativ 90% din suprafață propusă pentru culturile de toamnă a fost însămânțată, în timp ce la recoltat situația este puțin mai slabă.


Și anul acesta, Oltul se află printre primele județe din România în ceea ce privește cantitățile recoltate la culturile de păioase. Dacă producțiile sunt aproximativ la fel cu cele din anul precedent, calitatea este superioară. La grâu s-a obținut o producție medie de 4,8 tone la hectar, la secară - 3,2 tone la hectar, triticale - 4,1 tone, iar la rapiță - 2,3 tone la hectar în medie. Campania de recoltat din vară a fost urmată de cea de pregătire a terenului pentru semănat.
În paralel cu lucrările de pregătire a terenului pentru semănat, fermierii recoltează floarea-soarelui și porumbul. Și aici producțiile sunt mulțumitoare.

Dacă timpul va permite, recoltatul la porumb și floare se va încheia în scurt timp.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019