Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oficial: Teste de pestă porcină în Olt
14.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2126

E oficial! Laboratorul Sanitar Veterinar Olt a primit, din partea Autorității Naționale Sanitar Veterinare, ordinul de desemnare pentru efectuarea de teste pentru pesta porcină africană. Șase județe din sud-vestul țării au fost arondate laboratorului din Olt, care va folosi o metodă performantă de depistare a virusului care a ucis sute de mii de porci în România.


Dotat cu aparatură de ultimă generație, laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt poate efectua teste pentru depistarea virusului pestei porcine africane. Instituția a primit documentul oficial de acreditare.
Metoda de testare, una foarte avansată, a fost descoperită de un cercetător american și folosită frecvent în biologie și medicină. Aceasta permite prelevarea de probe atât din sânge cât și din organele porcilor.
Primele teste sosite din județele arondate vor fi recepționate cel mai probabil săptămâna viitoare, când se vor și lucra în laborator. Specialiștii au achiziționat deja toate kit-urile, substanțele și accesoriile necesare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019