Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Măsuri europene împotriva pestei africane
14.09.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 481

„Fermierii români au nevoie de sprijin din partea Uniunii Europene pentru a putea gestiona efectele pestei porcine africane asupra producției de suine din România”, spune Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Acesta a solicitat comisarului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, să sprijine financiar fermele care au suferit pierderi în urma crizei pestei porcine.


Politica Agricolă Comună, dar şi situaţia epidemiei de pestă porcină s-au numărat printre temele discutate de comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, cu reprezentanţii Comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene şi agricultură. În cadrul dezbaterilor, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, a vorbit și despre nevoia fermierilor români de a primi sprijin din partea Comisiei Europene pentru a putea gestiona efectele pestei porcine africane asupra producției de suine din România.

Referindu-se la zvonurile lansate în spațiul public conform cărora li se va interzice românilor să mai crească porci în propriile gospodării, președintele Comisiei pentru Agricultură vine cu lămuriri.
La discuțiile de la București, comisarul european a asigurat România de sprijinul Comisiei Europene în lupta sa împotriva pestei porcine africane, prin implementarea unor măsuri de supraveghere şi detecţie a virusului, servicii veterinare şi cercetare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Laser performant pentru Urologie

Echipamente medicale moderne, printre care și un laser de ultimă generație pentru Secția Urologie, vor fi cumpărate, anul acesta, de Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cinci milioane de lei a alocat Consiliul Județean Olt pentru continuarea dotării cu aparatură, astfel încât pacienții cu probleme mai grave în sfera Urologiei să fie tratați la Slatina, în loc să fie trimiși la alte unități medicale din țară. Cu aceste dotări, spitalul slătinean va face concurență centrelor universitare din țară.
16 Apr 2019