Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mobilizare pentru construirea depozitelor de legume
12.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1512

E mobilizare generală la Vădăstrița și Urzica, acolo unde cooperativele agricole vor să acceseze fonduri europene pentru construirea unor depozite de legume și fructe. O firmă din Craiova și-a sumat proiectarea celor două spații, iar fermierii, ajutați de un reprezentant al Ministerului Agriculturii dar și de edilii din cele două comune adună documentele necesare. Dosarele trebuie depuse până pe 5 octombrie.


Demersurile pentru construirea primelor depozite de legume și fructe pe fonduri europene avansează, în Olt. Reprezentanții cooperativelor agricole din Urzica și Vădăstrița, ajutați de consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu și îndrumați de o firmă de proiectare din Craiova pregătesc documentele care trebuie depuse la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
„Am pus la aceeași masă toți actorii implicați. Sâmbătă avem o întâlnire cu proiectantul, pentru că trebuie să depunem și proiectul tehnic, o dată cu documentația. Este vorba despre depozite cu o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați fiecare, care vor avea în interior o celulă cu temperatură controlată. Din primele estimări ar rezulta o valoarea a investiției de câte 300.000 euro, cofinanțarea din partea cooperativei fiind de 10%, la care se adaugă valoarea TVA-ului, care va fi recuperată ulterior”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

În acest demers au fost implicați inclusiv edilii celor două localități, care discută cu legumicultorii avantajele intrării în cooperativele agricole și le explică necesitatea înființării depozitelor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019