Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pestă în România, purcei gratis în Olt
05.09.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2378

Zvonurile că în județul Olt ar exista un focar de pestă porcină au fost infirmate de reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt. În acest sens, pe teritoriul județului nostru va continua programul pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița. Peste doar două zile urmează să se facă o nouă livrare.


 Veste bună pentru crescătorii de porci din Olt. Pe teritoriul județului nostru nu există focare de pestă porcină africană. Sunt informațiile transmise de directorul Direcției pentru Agricultură Olt, Dragoș Drăghicescu. La nivelul Oltului, autoritățile locale competente sunt pregătite să gestioneze situația dacă va apărea un astfel de focar.
Din fericire, programul guvernamental pentru stimularea creșterii porcilor din rase autohtone va continua la nivelul județului nostru. Sute de fermieri olteni s-au înscris în acest program pentru a primi gratuit animale din rasele Bazna și Mangalița.
Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt susțin că până la sfârșitul anului nu mai puțin de 325 de purcei vor fi predați fermierilor olteni. Vinerea aceasta se va face o nouă livrare. Un fermier din Scornicești va primi din partea autorităților șase purcei, urmând ca la sfârșitul săptămânii un alt beneficiar al programului să intre în posesia numărului maxim de purcei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE