Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cooperativele agricole, drumul spre succes
27.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 226

În județul Olt, în ultima perioadă, asocierea în cooperative agricole a revenit puternic în atenția fermierilor. Pe de o parte, datorită interesului crescut al retailerilor de a colabora cu micii producători, dar și pentru că aceste forme asociative și-au dovedit eficiența economică. Până la această dată, în Olt funcționează cinci cooperative agricole, cea mai recentă fiind cea din Grădinari.


 Dacă până anul acesta mulți producători olteni preferau să stea pe marginea drumului și să-și vândă legumele samsarilor, iar ideea asocierii îi speria pe mulți dintre ei, de câteva luni, oamenii și-au schimbat mentalitatea. Dubla impozitare a constituit motivul principal pentru care legumicultorii refuzau asocierea.
Însă, din primăvară, legea cooperativelor agricole a fost modificată în beneficiul micilor producători. Oltenii au început să înțeleagă avantajele asocierii și au înființat până la această dată cinci cooperative.
În cadrul emisiunii „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, consilierul ministrul Agriculturii, Florin Ciobanu, a explicat fermierilor cât de importantă este asocierea în cooperative agricole.
Deși înființate de câteva luni, cooperativele agricole au reușit să obțină contracte importante cu marile lanțuri de magazine din România.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019