Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cooperativele agricole, drumul spre succes
26.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 369

În județul Olt, în ultima perioadă, asocierea în cooperative agricole a revenit puternic în atenția fermierilor. Pe de o parte, datorită interesului crescut al retailerilor de a colabora cu micii producători, dar și pentru că aceste forme asociative și-au dovedit eficiența economică. Până la această dată, în Olt funcționează cinci cooperative agricole, cea mai recentă fiind cea din Grădinari.


 Dacă până anul acesta mulți producători olteni preferau să stea pe marginea drumului și să-și vândă legumele samsarilor, iar ideea asocierii îi speria pe mulți dintre ei, de câteva luni, oamenii și-au schimbat mentalitatea. Dubla impozitare a constituit motivul principal pentru care legumicultorii refuzau asocierea.
Însă, din primăvară, legea cooperativelor agricole a fost modificată în beneficiul micilor producători. Oltenii au început să înțeleagă avantajele asocierii și au înființat până la această dată cinci cooperative.
În cadrul emisiunii „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, consilierul ministrul Agriculturii, Florin Ciobanu, a explicat fermierilor cât de importantă este asocierea în cooperative agricole.
Deși înființate de câteva luni, cooperativele agricole au reușit să obțină contracte importante cu marile lanțuri de magazine din România.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE