Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania de treierat, la final
25.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 97

La nivelul județului Olt, campania de recoltare a culturilor păioase a fost finalizată cu succes. Chiar dacă la începutul treieratului ploile amenințau calitatea grâului, acum, la final, s-a dat verdictul: grâul fermierilor olteni este panificabil. Comparativ cu anul trecut, producțiile obținute în acest an sunt aproximativ la fel.


 Fermierii olteni au încheiat campania de strângere și depozitare a producției de grâu, orz, orzoaică de toamnă și primăvară, rapiță, mazăre și secară. A fost o campanie care a necesitat un volum mare de muncă, dată fiind suprafața de peste 170.000 de hectare cultivată cu cereale păioase.
Și în acest an, cea mai mare suprafață a fost cultivată cu grâu. Doar 1% din această cultură se mai află pe câmp, dar reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt estimează ca aceste lucrări vor fi finalizate în câteva zile.
Cantitățile mari de precipitații căzute în această vară peste județul Olt nu au afectat calitatea grâului.
Din datele culese de până acum de la fermierii olteni, reiese că producțiile din acest an sunt comparabile cu cele din 2017. Agricultorii se pregătesc acum pentru o nouă campanie de recoltare: cea la floarea soarelui și porumb. Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Olt estimează că se vor înregistra producții record la aceste culturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE