Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rentierii agricoli, așteptați la APIA Olt
24.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 193

Fermierii olteni sunt avertizați de reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt. Termenul limită pentru vizarea carnetului de rentier agricol este 31 august, neavizarea până la această dată având drept consecință pierderea rentei pentru anul 2018. Până în prezent, la sediul APIA Olt s-au prezentat doar jumătate din potențialii beneficiari.


Legea prin care persoanele vârstnice puteau să arendeze sau să vândă terenul și să primească o sumă de bani pe toată durata vieții a intrat în vigoare în 2010. Aceasta a funcționat doar un an de zile, perioadă în care din județul Olt s-au înregistrat aproximativ 1.300 de fermieri. De atunci, numărul beneficiarilor a scăzut cu aproximativ 40%.
Până la această dată, jumătate din potențialii beneficiari
s-au prezentat la sediul APIA Olt pentru vizarea carnetului de rentier agricol. Angajații instituției oltene vor să se asigure că oamenii nu au uitat de acest sprijin financiar și îi vor informa în timp util pentru a nu pierde renta aferentă anului 2018.

Renta viageră agricolă este personală, netransmisibilă și încetează la data decesului rentierului agricol. În această situație, banii datorați rentierului în anul curent pot fi încasați de moștenitorii săi.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019