Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mândria Oltului – prune de Leleasca și zacuscă de Giuvărăști
24.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 333

Prunele uscate de Leleasca și zacusca cu vinete de Giuvărăști sunt singurele produsele tradiționale atestate din Olt. Cele două produse oltenești îndeplinesc condițiile impuse, adică sunt fabricate din materii prime locale și nu au în compoziție aditivi alimentari, astfel încât au obținut mult râvnitul atestat. Un singur criteriu încălcat duce la pierderea certificatului.


 Oltul este printre cele mai sărace județe din țară în ceea ce privește produsele tradiționale atestate. Dacă în urmă cu mulți ani au existat mai mulți fermieri care dețineau atestate de produse tradiționale, în prezent, la nivelul județului Olt avem doar două produse.
Din cauza legislației greoaie, doar doi olteni au solicitat atestat prin care și-au certificat produsele ca fiind tradiționale. Mădălina Hristu, este una dintre persoanele care și-au dorit să obțină acest atestat.
Mădălina produce zacuscă în gospodăria sa după o rețetă simplă, de peste o sută de ani, fără chimicale și aditivi. Peste aproximativ o lună, aceasta spune că va scoate pe piață primele borcane cu zacuscă.
Olteanca spune că, odată cu acest atestat, vânzările vor crește semnificativ. Marfa produsă la Giuvărăști va fi cel mai probabil promovată online și la târgurile organizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019