Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Investesc în sistemele de irigații
04.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 202

Organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații vor putea accesa, în curând, fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații. 250 de milioane de euro este suma alocată la nivel național pentru aceste proiecte care închid, practic, un circuit ce sporește producția agricolă chiar și de patru ori. În Olt sunt zeci de proiecte care așteaptă să fie depuse pentru achiziționarea de echipamente ce duc apa la plante.


 În afară de proiectele care vizează infrastructura principală de irigații, finanțate de Guvern prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, fermierii pot accesa și fonduri europene pentru modernizarea instalațiilor secundare. Condiția esențială este cea de asociere a agricultorilor în organizații de profil, explică specialiștii.
În Olt, mulți fermieri au înțeles încă de anul trecut că pot obține producții agricole mult mai bune, cu cei un milion de euro primiți de la Uniunea Europeană. Exemplul lor a fost urmat și de alții, astfel că, pentru anul acesta, sunt câteva zeci de proiecte care au șase să primească finanțare.
Sesiunea din acest an se va deschide în curând, iar dacă fondurile vor fi solicitate în totalitate, la nivel central se poate decide suplimentarea lor, cu sume necheltuite în cadrul altor măsuri de finanțare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019