Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Programul de tomate, prelungit
21.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1553

Veste bună pentru fermierii olteni. Termenul de valorificare a producției de tomate ar putea fi prelungit din cauza condițiilor meteorologice. Astfel, legumicultorii înscriși în Programul Tomata vor putea să facă dovada comercializării roșiilor, până la data de 15 iunie. Se așteaptă adoptarea de către Guvern a propunerii, aflată în acest moment în dezbatere publică.


 A fost o primăvară capricioasă pentru legumicultorii olteni. Au avut loc fenomene meteorologice nefavorabile cu efecte asupra culturilor de tomate. Astfel, creșterea și dezvoltarea răsadurilor, precum și replantarea acestora au fost întârziate. În aceea perioadă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat mai multe zone ale țării, printre care și județul Olt. La cererea fermierilor, termenul de valorificare a celor 2.000 de kilograme de roșii ar putea fi prelungit.
În situația în care legumicultorii olteni nu reușesc să facă dovada vinderii tomatelor, trebuie să știe că mai au o șansă.
În acest an, la nivelul județului Olt, la sediul Direcției pentru Agricultură Olt au fost depuse 3.971 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii. Până la această dată, zeci de olteni s-au prezentat cu dosarul cu documentele justificative. Reprezentanții instituției se așteaptă ca, în zilele următoare, numărul oltenilor care trebuie să facă dovada comercializării tomatelor, va crește.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019