Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
SAPS, la final
16.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 155

Campania de primire a cererilor unice de plată s-a încheiat, au anunțat reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt. Vestea bună pentru fermierii olteni care nu au reușit să se încadreze în termenul limită este aceea că mai pot beneficia de subvenții, dar cu penalizări. Anul acesta, specialiștii au constatat o creștere a suprafețelor cultivate, dar o scădere a numărului de beneficiari, ceea ce înseamnă că s-au comasat suprafețe importante.


În perioada 1 martie-15 mai, fermierii olteni au putut depune la APIA Olt cererile unice de plată pe suprafață și pentru sectorul zootehnic. Vestea bună este că se mai pot primi aceste cereri.
Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt a înregistrat anul aceasta mai puține cereri, comparativ cu anul trecut.
Scăderea numărului de beneficiari se datorează comasării terenurilor agricole.
În perioada 1 iunie-1 iulie, APIA Olt va efectua controlul administrativ, între 1 iulie-1 octombrie vor fi controale la fața locului. Începând cu data de 16 octombrie se va efectua plata avansului, urmând ca plata regulară pentru anul de cerere 2018 să se efectueze între 1 decembrie 2018-31 martie 2019. Pentru campania de anul trecut, peste 71 de milioane de euro au intrat în contul fermierilor olteni.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018