Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Primii purcei gratis au ajuns în Olt
16.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 776

Primii trei fermierii olteni care s-au înscris în Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele românești Bazna și Mangalița au primit purceii. Este vorba despre 22 de suine care au ajuns la crescătorii din Găneasa, Slătioara și Balș.


 Agricultorii olteni doresc să se extindă. Suntem pe primul loc la accesarea sprijinului financiar din Programul Tomata. Fermierii olteni s-au arătat foarte interesați și de cel mai recent program aprobat la începutul acestui an. Este vorba despre programul prin care crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița pot beneficia de un ajutor de minimis din partea statului. Beneficiarii programului au obligația să vândă către un abator autorizat cel puțin jumătate din porcii primiți gratuit, la o greutate, în viu, de minimum 130 de kilograme. Ieri după amiază, în fața Direcției pentru Agricultură Olt, primii purcei au fost distribuiți oltenilor care au solicitat acest sprijin.
Șerban Alexandru, din Găneasa, este unul dintre beneficiarii programului, care a intrat în posesia purceilor.
Iată cu ce se cresc acești porci autohtoni.
La nivelul județului Olt, 455 de olteni au solicitat acest sprijin, cu o cerere de aproximativ 4.000 de purcei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018