Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primele roșii oltenești, în Piața Zahana
15.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1436

Primele roșii oltenești au ajuns în Piața Zahana. Gustoase și sănătoase, ne garantează singurul producător care se află cu tomate autohtone în această piață, Ionuț Radu. Fermierul, este unul dintre cei aproximativ 4.000 de olteni care au accesat Programul Tomata.


 A plecat în străinătate, în Anglia, pentru un trai mai bun. A muncit timp de opt ani în agricultură, la căpșuni și zmeură. A strâns o sumă pe bani, pe care apoi și-a dorit să o investească în pământul natal. Vorbim despre tânărul fermier Ionuț Radu din localitatea Obârșia, membru al cooperativei din Vădăstrița. Ionuț a investit cel mai mult în solarii. Anul trecut a accesat pentru Programul Tomata. Banii primiți au fost reinvestiți în culturi,. acestea fiind și scopul acestui ajutor guvernamental.
În acest an, legumicultorul oltean va produce căpșuni, zmeură, tomate, ardei și vinete. Astăzi, pe taraba din Piața Zahana, Ionuț avea spre vânzare și tomate. Îl veți găsi aici până la sfârșitul anului cu legume proaspete și gustoase.
Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii, promovează gustul autohton.
Până la sfârșitul lunii mai, Ionuț spune că va reuși să valorifice cantitatea de tomate pentru a intra în posesia celor 3.000 de euro, pe care îi va reinvesti tot în agricultură.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE