Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
DSVSA Olt, analize acreditate la legume și fructe
10.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 148

Autorizat să facă analize la mai multe tipuri de alimente, cum ar fi carnea, fructele sau legumele, laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt a analizat peste 9.000 de probe, în primele trei luni ale anului. Așa s-au descoperit tomate cu pesticide în județul Ilfov. În acest context, specialiștii instituției îi sfătuiesc pe reprezentanții legumicultorilor să supună unor analize de laborator producțiile timpurii, pentru a alunga astfel orice suspiciune a consumatorilor legată de eventualele substanțe periculoase care s-ar putea găsi în alimente.


 Peste 9.000 de probe, venite din toată țara, au fost analizate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în primul trimestru al acestui an, potrivit unei statistici realizate de reprezentanții instituției. O bună parte dintre acestea au fost pentru depistarea unor eventuale boli bacteriene sau virale ce pot să apară la animale, însă au fost înregistrate și peste 1.400 de analize la fructe și legume.
Până acum au fost depășiri ale cantităților de pesticide într-un singur caz, la niște tomate importate de un comerciant din județul Ilfov.
Pentru că în curând piețele vor fi invadate cu legume și fructe autohtone, despre care unii cumpărători cred că au fost crescute cu stimulenți chimici în cantități mari, veterinarii îi invită pe producători să supună aceste produse unor analize de laborator .
În timpul controalelor desfășurate în piețele agroalimentare din județ, inspectorii veterinari obișnuiesc și ei să ia probe din fructe și legume, pentru a le analiza în laboratorul autorizat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018