Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSVSA Olt, analize acreditate la legume și fructe
10.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 221

Autorizat să facă analize la mai multe tipuri de alimente, cum ar fi carnea, fructele sau legumele, laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt a analizat peste 9.000 de probe, în primele trei luni ale anului. Așa s-au descoperit tomate cu pesticide în județul Ilfov. În acest context, specialiștii instituției îi sfătuiesc pe reprezentanții legumicultorilor să supună unor analize de laborator producțiile timpurii, pentru a alunga astfel orice suspiciune a consumatorilor legată de eventualele substanțe periculoase care s-ar putea găsi în alimente.


 Peste 9.000 de probe, venite din toată țara, au fost analizate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, în primul trimestru al acestui an, potrivit unei statistici realizate de reprezentanții instituției. O bună parte dintre acestea au fost pentru depistarea unor eventuale boli bacteriene sau virale ce pot să apară la animale, însă au fost înregistrate și peste 1.400 de analize la fructe și legume.
Până acum au fost depășiri ale cantităților de pesticide într-un singur caz, la niște tomate importate de un comerciant din județul Ilfov.
Pentru că în curând piețele vor fi invadate cu legume și fructe autohtone, despre care unii cumpărători cred că au fost crescute cu stimulenți chimici în cantități mari, veterinarii îi invită pe producători să supună aceste produse unor analize de laborator .
În timpul controalelor desfășurate în piețele agroalimentare din județ, inspectorii veterinari obișnuiesc și ei să ia probe din fructe și legume, pentru a le analiza în laboratorul autorizat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019