Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Primele roșii oltenești au luat drumul capitalei
09.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 305

Primele roșii oltenești au ajuns deja pe tarabele piețelor din capitală. Gustoase și sănătoase, ne asigură reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt că sunt tomatele produse în această perioadă de fermierii din bazinul legumicol din sudul județului. Prețul unui kilogram de trufandale variază între 10 și 15 lei.


 Anul trecut, Programul Tomata s-a dovedit un real succes în județul Olt. Pentru 2018 sunt înregistrate, până la această dată, la sediul Direcției pentru Agricultură Olt, aproximativ 4.000 de dosare prin care legumicultorii solicită sprijin financiar pentru aceste culturi în solarii sau în sere.
În acest sezon, primele roșii scoase spre vânzare sunt din localitățile Izbiceni, Giuvărăști și Cilieni. Tomatele oltenești au trecut prin filtrul specialiștilor și au primit verdictul: bune pentru consum.
În primul ciclu al producției, pentru a beneficia de sprijinul financiar de 3.000 de euro, fermierii olteni trebuie să-și valorifice cele 2.000 de kilograme de tomate, până la data de 31 mai. Reprezentanții Direcției pentru Agricultură estimează că până la această dată peste 3.000 de legumicultori vor reuși să facă dovada comercializării acestor roșii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018