Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primele roșii oltenești au luat drumul capitalei
09.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 363

Primele roșii oltenești au ajuns deja pe tarabele piețelor din capitală. Gustoase și sănătoase, ne asigură reprezentanții Direcției pentru Agricultură Olt că sunt tomatele produse în această perioadă de fermierii din bazinul legumicol din sudul județului. Prețul unui kilogram de trufandale variază între 10 și 15 lei.


 Anul trecut, Programul Tomata s-a dovedit un real succes în județul Olt. Pentru 2018 sunt înregistrate, până la această dată, la sediul Direcției pentru Agricultură Olt, aproximativ 4.000 de dosare prin care legumicultorii solicită sprijin financiar pentru aceste culturi în solarii sau în sere.
În acest sezon, primele roșii scoase spre vânzare sunt din localitățile Izbiceni, Giuvărăști și Cilieni. Tomatele oltenești au trecut prin filtrul specialiștilor și au primit verdictul: bune pentru consum.
În primul ciclu al producției, pentru a beneficia de sprijinul financiar de 3.000 de euro, fermierii olteni trebuie să-și valorifice cele 2.000 de kilograme de tomate, până la data de 31 mai. Reprezentanții Direcției pentru Agricultură estimează că până la această dată peste 3.000 de legumicultori vor reuși să facă dovada comercializării acestor roșii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019