Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Năutul și lavanda, culturi profitabile în Olt
25.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 564

La nivelul județului Olt, campania agricolă de primăvară este aproape de final. Culturile de porumb și floarea soarelui sunt înființate în proporție de 90%, iar cele de toamnă se află într-o stare de vegetație bună. În acest an, o importantă suprafață de teren este cultivată cu năut și lavandă. Două culturi profitabile care se pot realiza cu investiții relativ mici, spun fermierii olteni.


 În ciuda iernii târzii, campania agricolă de primăvară s-a desfășurat în condiții optime. Forța mecanică pe care o dețin fermierii olteni a făcut să nu existe întârzieri la culturile semănate în această perioadă. Aproximativ 100.000 de hectare s-au semănat cu floarea-soarelui și pe alte 120.000 s-au cultivat cu porumb. În doar câteva zile, terenurile agricole vor fi în totalitate însămânțate. În acest an, culturile de năut și lavandă ocupă o suprafață mare, în comparație cu anul trecut.
După câteva decenii, cultura de năut a renăscut în județul Olt. Anul acesta s-au cultivat 1.800 de hectare, 780 de hectare aparținând unui tânăr fermier din Vișina. Este pentru al doilea an când Ștefan Stănescu cultivă această leguminoasă bogată în săruri minerale, vitamine și proteine. Producția din acest an va ajunge în Maroc, Liban, Africa de Sud, India și China.
Cel mai mare avantaj al culturilor de năut este rezistența acestuia la secetă.
Anul trecut, producția la năut obținută de Ștefan Stănescu a fost de 2.600 kilograme pe hectar, obținând 550 de euro pe tona de năut. Pentru anul viitor, tânărul fermier va crește suprafața cu aceste culturi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019