Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Năutul și lavanda, culturi profitabile în Olt
25.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 485

La nivelul județului Olt, campania agricolă de primăvară este aproape de final. Culturile de porumb și floarea soarelui sunt înființate în proporție de 90%, iar cele de toamnă se află într-o stare de vegetație bună. În acest an, o importantă suprafață de teren este cultivată cu năut și lavandă. Două culturi profitabile care se pot realiza cu investiții relativ mici, spun fermierii olteni.


 În ciuda iernii târzii, campania agricolă de primăvară s-a desfășurat în condiții optime. Forța mecanică pe care o dețin fermierii olteni a făcut să nu existe întârzieri la culturile semănate în această perioadă. Aproximativ 100.000 de hectare s-au semănat cu floarea-soarelui și pe alte 120.000 s-au cultivat cu porumb. În doar câteva zile, terenurile agricole vor fi în totalitate însămânțate. În acest an, culturile de năut și lavandă ocupă o suprafață mare, în comparație cu anul trecut.
După câteva decenii, cultura de năut a renăscut în județul Olt. Anul acesta s-au cultivat 1.800 de hectare, 780 de hectare aparținând unui tânăr fermier din Vișina. Este pentru al doilea an când Ștefan Stănescu cultivă această leguminoasă bogată în săruri minerale, vitamine și proteine. Producția din acest an va ajunge în Maroc, Liban, Africa de Sud, India și China.
Cel mai mare avantaj al culturilor de năut este rezistența acestuia la secetă.
Anul trecut, producția la năut obținută de Ștefan Stănescu a fost de 2.600 kilograme pe hectar, obținând 550 de euro pe tona de năut. Pentru anul viitor, tânărul fermier va crește suprafața cu aceste culturi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018