Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania agricolă de primăvară, întârziată
04.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 195

În județul Olt, vremea capricioasă din ultima perioadă are efecte asupra campaniei agricole de primăvară. Temperaturile scăzute, zăpada și ploile abundente au dus la fenomenul de băltire și au întârziat lucrările specifice acestei perioade. În primăvara aceasta se vor cultiva aproximativ 200.000 de hectare. Cea mai mare suprafață va fi însămânțată cu porumb și floarea soarelui.


 Campania de toamnă s-a derulat cu succes în 2017. În această perioadă s-au semănat aproximativ 190.000 de hectare cu grâu, secară, orz, orzoaică de toamnă, triticale sau plante de nutreț. Nu același lucru putem spune despre campania de primăvară din acest an.
Pentru această primăvară, fermierii și-au propus să cultive o suprafață mai mare în comparație cu cea din toamnă. Cele mai importante culturi sunt cele de porumb, floarea soarelui și mazăre.
Temperaturile în creștere prognozate vor face ca în perioada imediat următoare să se mărească ritmul la semănat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019