Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campania agricolă de primăvară, întârziată
04.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 183

În județul Olt, vremea capricioasă din ultima perioadă are efecte asupra campaniei agricole de primăvară. Temperaturile scăzute, zăpada și ploile abundente au dus la fenomenul de băltire și au întârziat lucrările specifice acestei perioade. În primăvara aceasta se vor cultiva aproximativ 200.000 de hectare. Cea mai mare suprafață va fi însămânțată cu porumb și floarea soarelui.


 Campania de toamnă s-a derulat cu succes în 2017. În această perioadă s-au semănat aproximativ 190.000 de hectare cu grâu, secară, orz, orzoaică de toamnă, triticale sau plante de nutreț. Nu același lucru putem spune despre campania de primăvară din acest an.
Pentru această primăvară, fermierii și-au propus să cultive o suprafață mai mare în comparație cu cea din toamnă. Cele mai importante culturi sunt cele de porumb, floarea soarelui și mazăre.
Temperaturile în creștere prognozate vor face ca în perioada imediat următoare să se mărească ritmul la semănat.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018