Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Campania agricolă de primăvară, întârziată
04.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 137

În județul Olt, vremea capricioasă din ultima perioadă are efecte asupra campaniei agricole de primăvară. Temperaturile scăzute, zăpada și ploile abundente au dus la fenomenul de băltire și au întârziat lucrările specifice acestei perioade. În primăvara aceasta se vor cultiva aproximativ 200.000 de hectare. Cea mai mare suprafață va fi însămânțată cu porumb și floarea soarelui.


 Campania de toamnă s-a derulat cu succes în 2017. În această perioadă s-au semănat aproximativ 190.000 de hectare cu grâu, secară, orz, orzoaică de toamnă, triticale sau plante de nutreț. Nu același lucru putem spune despre campania de primăvară din acest an.
Pentru această primăvară, fermierii și-au propus să cultive o suprafață mai mare în comparație cu cea din toamnă. Cele mai importante culturi sunt cele de porumb, floarea soarelui și mazăre.
Temperaturile în creștere prognozate vor face ca în perioada imediat următoare să se mărească ritmul la semănat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018