Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Culturile de tomate, la control
03.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 164

Specialiștii din cadrul Direcției pentru Agricultură Olt sunt în plină campanie de verificare a fermierilor olteni care au solicitat ajutorul de minimis pentru tomate. Din cei 3.714 de legumicultori înscriși în acest program, la peste 200 dintre acestea le-au fost verificate culturile de roșii.


 Anul trecut, Programul de susținere a tomatelor în spații protejate s-a dovedit un real succes în județul Olt. Dacă, în 2017, 2.452 de olteni au solicitat acest ajutor financiar, anul acesta numărul celor care doresc să beneficieze de acest program a crescut semnificativ. Și de această dată, cei mai mulți beneficiari ai acestei scheme sunt din zona de sud a județului.
Pe lângă producția de minimum două kilograme pe metru pătrat, aceștia vor trebui să îndeplinească cumulativ și alte condiții.
Specialiștii din agricultură sunt în această perioadă în plină campanie de verificare a plantării culturilor de tomate.
Dragoș Drăghicescu afirmă că primele tomate oltenești vor apărea pe piață la începutul lunii mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018