Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Legumicultorii olteni, îndrumați către segmentul „bio”
28.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 234

Legumicultorii din județ au fost invitați astăzi la o întâlnire cu specialiști în producția de legume și fructe bio, organizată la Ghimpețeni. Micii producători au primit informații prețioase despre acest segment, cu potențial de creștere în următorii ani. În prezent, supermarketurile au dificultăți în aprovizionarea cu produse din această categorie.


 Recent intrați în asociații de producători, legumicultorii din Olt au acces facil la informații din acest domeniu. Astfel, consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, a organizat astăzi, la Ghimpețeni, o întâlnire între membrii cooperativelor agricole și cei ai Asociației „Bio România”.

Nici măcar produsele bio din import nu pot acoperi cererea de alimente netratate chimic. Așa că legumicultorii au oportunitatea să câștige mai mult din munca lor, dacă vor da agricultura convențională pe cea fără pesticide.
În județul Olt sunt 35 de ferme care produc în sistemul ecologic cătină, lavandă, fructe, cereale și ouă, dar niciunul care să crească legume.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018