Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Satul românesc se dezvoltă în era digitală
27.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 111

O instituție menită să dezvolte satul românesc, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, este cea mai avansată din România, din punct de vedere al tehnologiilor informatice folosite, în gestionarea fondurilor europene. În curând, AFIR va achiziționa o aplicație care să le permită beneficiarilor să folosească semnătura electronică, la depunerea on-line a proiectelor. Agenția, împreună cu Microsoft România, a organizat recent un schimb de bune practici cu celelalte instituții care gestionează fonduri europene.


 Între lumea satului și era tehnologiei nu este decât un pas. Confirmă acest lucru Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, care a devenit un etalon din punct de vedere al tehnologiilor informatice folosite în gestionarea fondurilor europene. Alături de reprezentanții gigantului Microsoft, ei le-au explicat și celorlalte instituții cum să lucreze mai eficient.
Pe lângă evitarea drumurilor inutile făcute de beneficiari către sediile AFIR, folosirea noilor tehnologii a generat economii considerabile, de 300.000 euro, numai din activitatea anului trecut, la bugetul de stat. Iar până la finalul acestui an, conducerea AFIR își propune ca agenția să devină prima din România care să aibă un nivel de tehnologizare la nivelul celor din Europa.
Fiecare aplicație informatică este gândită să ușureze misiunea beneficiarului, spune directorul general al AFIR. Spre exemplu, acum, specialiștii Departamentului IT au fost provocați să dezvolte noi aplicații utile celor care accesează fonduri europene.
Această preocupare permanentă pentru achiziționarea de tehnologii digitale noi a atrs atenția celor de la Microsoft. Specialiștii companiei au menționat faptul că AFIR este una din cele mai avansate instituții guvernamentale în ceea ce privește instituțiile digitale oferite publicului său.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018