Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Stațiile pentru desecare, puse în funcțiune
23.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 428

După zăpezile abundente, urmează inundații și băltiri, mai ales pe terenurile agricole din zona Dunării. De aceea, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a pus în funcțiune stațiile de pompare pentru desecare din 16 județele ale țării, printre care și Oltul. La noi sunt patru astfel de stații, care mențin în parametri optimi pentru agricultură aproximativ 15.000 hectare de teren din partea de sud a județului.


 Excesul de umiditate din sol este controlat cu ajutorul celor peste 700 de stații de pompare pentru desecare, pe care Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) le deține la nivel național. O parte din ele au fost puse deja în funcțiune, pentru că topirea zăpezii și ploile abundente au cauzat băltiri ale terenurilor agricole.
În județul Olt, stațiile de pompare pentru desecare funcționează în zona de sud, între Corabia, Orlea, Gura Padinii. Aici sunt 15.000 de hectare de teren agricol cu exces de umiditate, pe care se poate instala fenomenul de băltire. În prezent sunt puse în funcțiune patru din cele șase stații pentru desecare existente. Una dintre ele ar putea fi retehnologizată și folosită pentru optimizarea suprafețelor.
Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, monitorizează acțiunile de desecare și îi asigură pe reprezentanții comitetelor pentru situații de urgență care solicită sprijin în acest sens că se va acționa prompt, pentru eliminarea bălților de pe câmpuri.
„În urma întrunirii Comitetelor de Situații de Urgență la nivel teritorial, unde s-au stabilit anumite zone cu exces de umiditate pe terenurile agricole, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a stabilit nevoia de punere în funcțiune a stațiilor de pompare pentru desecare pe raza a 16 județe - Arad, Brașov, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui. ANIF a răspuns prompt tuturor solicitărilor de desecare venite de la Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, dar și la cererea beneficiarilor privați”, a explicat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură.
De la începutul anului au funcționat 198 de stații de pompare pentru desecare, în 16 județe ale țării, prin intermediul cărora a fost evacuat un volum de 627 milioane metri cubi de apă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018