Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Subvenții noi pentru viticultori
19.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 142

Pe lângă subvențiile deja cunoscute, pentru reconversia podgoriilor, viticultorii pot primi de anul acesta ajutor și pentru instalarea unor sisteme de irigații, dar și pentru asigurarea culturilor. Toate aceste măsuri de sprijin au fost explicate în detaliu agricultorilor olteni, în cadrul unei întâlniri organizate zilele trecute de APIA, în județul Olt. La noi sunt în total 7.000 hectare cu viță-de-vie, procentul de reconversie cu soiuri superioare fiind sub media națională.


 Programul Național de Sprijin în sectorul vitivinicol 2014-2018 vine cu subvenții în plus pentru cei care vor să investească în acest domeniu. Astfel, se mențin ajutoarele pentru cei care vor să planteze soiuri cu producții mari. Județul Olt are potențial mare de reconversie, cu 7.000 de hectare de viță-de-vie plantate, și doar aproximativ 450 supuse programului de reconversie.
Pe lângă acest sprijin, care înseamnă între 12.500 și 15.000 euro la hectar, în funcție de calitatea materialului săditor și starea plantației anterioare, viticultori vor mai avea acces și la alte subvenții.
Sunt măsuri binevenite, spun viticultorii din Olt, interesați să își sporească producția, cu ajutorul fondurilor europene.
Un ajutor important vine și pentru fermierii care își vor asigura culturile de viță-de-vie împotriva înghețului, poleiului sau secetei, Uniunea Europeană plătind 80% din valoarea poliței. Pentru tratamentele împotriva bolilor și dăunătorilor, Uniunea subvenționează 50% din valoarea poliței.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018