Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor
15.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 548

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.


Agenția Națională de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a început de astăzi o serie de întâlniri în țară, prin care le explică fermierilor ce subvenții pot accesa, dar și avantajele asocierii. Oltul a fost primul județ inclus în această campanie. Sute de fermieri, reprezentanți ai agricultorilor, primari și reprezentanți ai Consiliului Județean au participat la dezbaterea organizată la Slatina.
Consiliul Județean Olt a apreciat eforturile instituțiilor din domeniul agricol de organizare a unor asemenea întâlniri cu producătorii.
Fermierilor li s-au explicat, din nou, avantajele asocierii, cu tot cu exemple venite din țară, din județele în care cooperativele agricole au ajuns cu marfa în supermarketuri.
Asociați deja sau încă pe cont propriu, legumicultorii olteni au solicitat de la specialiști răspunsuri la problemele pe care le întâmpină, în valorificarea producției.
Chiar și cu aceste lucruri încă nepuse la punct, asocierea prezintă niște avantaje clare pentru producătorii de legume. Gabriel Dănciulescu, un tânăr care a lucrat mulți ani în Agricultură, în Anglia, a văzut cu ochii lui ce înseamnă o cooperativă agricolă, iar astăzi le-a explicat și celorlalți fermieri.
Tot în cadrul întâlnirii de astăzi au avut loc discuții aplicate și despre sprijinul de care pot beneficia cei care vor să investească în culturi de viță de vie.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018